Europese aanbesteding Weblecture faciliteiten

Radboud Universiteit Nijmegen

Met weblecture oplossingen worden complete colleges opgenomen en vervolgens online aangeboden. Dit zorgt ervoor dat studenten op elk gewenst tijdstip het college kunnen terugkijken via internet. Ook lange-afstands-onderwijs is op deze manier mogelijk. De Radboud Universiteit Nijmegen wil meer gebruik maken van weblecture oplossingen.


Vraag

unsplash_bzdhc5b3Bxs.jpg

De Radboud Universiteit wil circa 18 collegezalen inrichten met Weblecture faciliteiten. Daarnaast wil men een aantal mobiele weblecturesets aanschaffen om in andere collegezalen weblecturerecording mogelijk te maken. De projectleider heeft ons benaderd voor advies en ondersteuning bij de Europese aanbesteding.


Aanpak

AV-Adviesbureau heeft een aantal bijeenkomsten van de projectgroep bijgewoond en heeft advies gegeven over de te volgen koers. Er zijn drie importeurs van weblecture faciliteiten uitgenodigd voor een marktconsultatie om te verifiëren of de wensen en eisen aansluiten bij de huidige mogelijkheden. 


Systeemontwerp

Een belangrijke eis van de Radboud Universiteit is dat de Weblecture-opnames geautomatiseerd plaatsvinden. Er is een systeemontwerp gerealiseerd op basis van de bestaande situatie en de eisen die gesteld worden aan de audiovisuele apparatuur die de geautomatiseerde weblecture recording in HD kwaliteit mogelijk maakt. 


Bestek en programma van eisen

Besloten is om de aanbesteding op te delen in twee onderdelen, oftewel percelen: één perceel voor alle audiovisuele apparatuur en één perceel voor de weblecture faciliteiten. AV-Adviesbureau heeft voor het perceel audiovisuele apparatuur een bestek en Programma van eisen opgesteld. Het was hierbij van belang dat het bestek en PvE voor de audiovisuele apparatuur goed aansloot bij het PvE voor de weblecture faciliteiten.


Vooroplevering en eindoplevering

Zodra de levereanciers geselecteerd waren en de apparatuur was geinstalleerd, zijn er vooropleveringen uitgevoerd. Tijdens de vooroplevering zijn er tal van punten naar voren gekomen die door de leverancier anders en beter uitgevoerd moesten worden. Met name wat betreft het nauwkeurig inregelen van de diverse apparatuur worden voor een geautomatiseerd systeem hoge eisen gesteld.


Resultaat

In dit project is AV-Adviesbureau in een laat stadium bij het project betrokken. Uiteindelijk is er een duidelijk bestek en PvE gerealiseerd. Er is scherp ingeschreven op zowel de apparatuur en installatie als voor het Service Level Agreement (SLA).

In alle ruimtes is diverse apparatuur geïnstalleerd. Vanuit een centrale controlroom is het mogelijk om alle weblecturerecordings te controleren. Het is tevens mogelijk om in te grijpen in de zaal zelf door de bediening over te nemen. De camera in de betreffende zaal kan ook op afstand bediend worden. Kortom: een zeer bedieningsvriendelijk en goed geautomatiseerd systeem.

Terug naar portfolio

Wij werken onder andere voor:

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak!

Contact