Case: Combineren van oud met nieuw

Gemeente Opsterland

Opsterland is een Friese gemeente. Het gemeentehuis bevindt zich in Beetsterzwaag en is in 2011/2012 gerenoveerd. Voor de raadszaal betekende het dat het compleet opnieuw moest worden ingericht met nieuwe audiovisuele apparatuur en verlichting. De vernieuwing mocht echter geen afbreuk doen aan het oude karakter van de zaal.


Probleem

De gemeente had een aanbesteding uitgeschreven. Slechts één enkele leverancier had erop ingeschreven. Daarom werd AV-Adviesbureau benaderd om de aanbesteding te beoordelen. Vervolgens werden we gevraagd om te adviseren bij het implementeren van een goede installatie voor de raadszaal. Aangezien de tijd begon te dringen, besloot men in zee te gaan met de betreffende leverancier. De gemeente vroeg AV-Adviesbureau ook als projectleider voor de audiovisuele inrichting en om deel te nemen aan het bouwteam.


Aanpak en uitvoering

“Het advies van AV-Adviesbureau heeft ons op een uitstekende wijze geholpen bij het realiseren van een nieuwe audiovisuele installatie in onze raadszaal. Het is een zeer moderne, functionele en kwalitatief hoogwaardige installatie die geen afbreuk doet aan de oude gerestaureerde raadzaal. Door een duidelijke en goed georganiseerde projectbegeleiding is de installatie op tijd en naar volle tevredenheid opgeleverd.”

Ieke Zwart (Griffier gemeente Opsterland)

Na een uitgebreid advies maakte de gemeente keuzes op basis van de offerte van de leverancier en de aanpassingen die AV-Adviesbureau voorgesteld had. Dit betekende dat de installatie uiteindelijk behoorlijk is aangepast.

Er werd gekozen voor een Televic draadloos vergadersysteem aangezien de zaal multifunctioneel gebruikt moest worden. Via drie HD videocamera’s worden de raadsvergaderingen geregistreerd en als webcast beschikbaar gesteld op internet. Het camerasysteem wordt automatisch gestuurd door het vergadersysteem. Om ervoor te zorgen dat het publiek en de kijkers via de webcast weten wie er aan het woord is, zijn de namen van personen en politieke partijen vooraf ingevoerd in het systeem.
Deze preset zorgt ervoor dat zodra iemand de knop van de microfoon indrukt,  zijn/haar naam en het partijlogo automatisch in beeld komen. Wanneer iemand vanaf het katheder spreekt, worden deze gegevens getoond zodra de spreker een persoonlijke code invoert. Via LCD schermen kan men meekijken naar de beelden van de vergadering. Dit geldt voor zowel de deelnemers aan de vergadering als voor de mensen op de publieksdeel van de zaal. Elektronisch stemmen is ook mogelijk via het systeem.  Zowel de vragen als de uitslag kunnen live worden weergeven op de videoschermen.


Specificaties

  •  Televic draadloos vergadersysteem
  •  eenvoudige bediening via touchpanel
  •  diverse preset instellingen voor tekstweergave en verlichting
  •  lichtinstallatie voor optimale zaalverlichting en uitlichting van sprekers i.v.m. HD video-opnames
  •  diverse luidsprekers, afgestemd op iedere gelegenheid en locatie in de zaal, voor perfect geluid
  •  zendermicrofoons voor presentaties en huwelijksplechtigheden
  •  beamer met elektrisch projectiescherm
Terug naar portfolio

Wij werken onder andere voor:

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak!

Contact