NHTV Breda

Probleem
De NHTV Breda had een oud klooster gekocht tegenover het hoofdgebouw. De oude kloosterkapel wilde men als auditorium (klein theater) gaan gebruiken. Het moest mogelijk worden om de zaal met één druk op de knop aan te passen naar verschillende gebruikerswensen waarbij de ruimte in delen gesplitst kon worden. De zaal moest voorzien van theaterlicht , sfeerlicht, werklicht, theaterdoeken, trekkensysteem, goed geluid voor de diverse presetfuncties van de zaal, goede beeld voorzieningen en een digitale infrastructuur.

Aanpak en uitvoering
AV-Adviesbureau werd geselecteerd uit een paar bureau’s om hiervoor een advies te realiseren op basis van een ontwerp van de complete installatie inclusief raming n.a.v. de wensen van de NHTV. We hebben een compleet concept uitgewerkt waarbij een multifunctioneel gebruik van de zaal met alle benodigde voorzieningen in meegenomen waren. Het gehele systeem was middels een touchpanel bediensysteem te bedienen. Via presets kon men de ruimte indeling aanpassen en de apparatuur aan te passen aan deze betreffende ruimte functionaliteit. Het was tevens mogelijk om diverse sfeer presets te kiezen om met behulp van licht een bepaalde sfeer te kiezen passend bij het evenement. Er was vanwege de slechte akoestiek in de zaal gekozen voor een beamsteering luidsprekersysteem dat via presets aangepast kon worden aan de indeling van de zaal. Verder was er o.a. voorzien in een LED screen en ondersteunende monitoren voor weergave van presentaties en camerabeelden.

Uitkomst
De NHTV was zeer tevreden met het advies en heeft dit o.a. als uitgangspunt gehanteerd bij een Europese aanbesteding voor alle audiovisuele apparatuur.

Terug naar portfolio

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan meteen een vrijblijvende afspraak!

Contact

Wij werken onder andere voor: